Home » Accountancy » Bedrijfsopvolging

Accountancy – Bedrijfsopvolging

Het overdragen van een bedrijf is niet zomaar geregeld. Hiervoor moet u veel zaken goed en op tijd geregeld hebben. Of u nu een groot bedrijf of een kleine eenmanszaak hebt, het is belangrijk om niets over het hoofd te zien. Met de juiste voorbereidingen en een goede analyse van alles wat er moet gebeuren, zorgt u ervoor dat de bedrijfsopvolging vlekkeloos verloopt. Voor u en uw opvolger. Berghoef Accountants en Adviseurs is hierbij graag uw sparringpartner en adviseur. Wij zorgen ervoor dat u alles rondom de opvolging perfect geregeld heeft – ruim voordat het daadwerkelijk zover is.

Bereid uw bedrijfsopvolging voor

Vroeg of laat komt het moment dat u uw onderneming wilt overdragen. Vanwege alles wat daarvoor geregeld moet worden én vanuit fiscaal oogpunt is het belangrijk om al jaren vóór de overdracht voorbereidingen te treffen. Dat geldt voor alle denkbare situaties, bijvoorbeeld voor een overdracht aan een of meerdere kinderen, aan een medewerker of aan een externe partij. Wij weten waar u op moet letten en welke acties u wanneer moet ondernemen. Daarbij zorgen wij ook voor de waarderingsanalyse, die vaak voor een overdracht nodig is

Waar moet u allemaal aan denken bij bedrijfsopvolging?

Staan de kinderen al op de loonlijst? Zijn de belangrijke functies binnen de onderneming goed ingevuld, en “staat” de organisatie? En in hoeverre is de onderneming eigenlijk afhankelijk van u als verkoper? Maar ook: hoeveel is de onderneming waard? En hoe zit het met alles wat fiscaal, administratief en juridisch geregeld moet worden? Wij weten precies waar u op moet letten én begeleiden u hierbij.

Uitvoering bedrijfsopvolging

Naast dat we in kaart brengen waar u op moet letten bij bedrijfsopvolging, zetten wij ook graag alles voor u in gang. We leggen precies uit hoe de overdracht fiscaal, administratief en juridisch in zijn werk gaat. En we helpen u om alle daarvoor benodigde stappen te zetten. Waar nodig schakelen we ook de benodigde experts in en onderhouden we het contact met bijvoorbeeld de notaris voor u.

 

 

Wij zijn graag uw financiële en fiscale sparringpartner

Bent u op zoek naar uw eigen bedrijfseconomische en fiscale sparringpartner, die u helpt de juiste keuzes voor uw onderneming te maken? Of wilt u uw jaarrekening, boekhouding en andere financiële verslagen of prognoses goed geregeld hebben? Wij denken graag met u mee om uw bedrijf verder te helpen.