Schenken

Wilt u geld schenken aan uw (klein)kind of aan een andere naaste of instelling? Dan is het aantrekkelijk als de ontvanger over de schenking zo min mogelijk belasting hoeft af te dragen. Hoe kunt u de te betalen schenkbelasting zoveel mogelijk beperken? Wat zijn de mogelijke scenario’s daarvoor? En waar moet u nog meer aan denken? Wij adviseren u over de denkbare opties, zodat er zoveel mogelijk van uw schenking overblijft.

Wat zijn de mogelijkheden om te schenken?

U denkt na over een schenking aan uw kind. Om uw kind bijvoorbeeld te helpen bij de aankoop van een woning. Of om zijn/haar studie te bekostigen. U overweegt een schenking aan een goeddoel-instelling. U denkt wellicht eraan om uw hele onderneming fiscaalvriendelijk te schenken aan uw kind? Of uw privévermogen, in etappes? Wat zijn de precieze mogelijkheden? Welke belastingbesparende scenario’s zijn denkbaar en werkbaar? Wij bespreken graag met u uw specifieke wensen en voorkeuren en schetsen aan de hand daarvan de praktische mogelijkheden.

Wij zijn graag uw financiële en fiscale sparringpartner

Bent u op zoek naar uw eigen bedrijfseconomische en fiscale sparringpartner, die u helpt de juiste keuzes voor uw onderneming te maken? Of wilt u uw jaarrekening, boekhouding en andere financiële verslagen of prognoses goed geregeld hebben? Wij denken graag met u mee om uw bedrijf verder te helpen.