BTW / Omzetbelasting

Als ondernemer bent u verplicht btw af te dragen en btw-aangifte te verzorgen. Maar wist u dat u soms btw kan besparen? Wij bieden een deskundige btw-scan, waarmee u eenvoudig kunt zien of voor u een btw-besparing mogelijk is. Natuurlijk kijken we ook kritisch mee waar u nog meer rekening mee moet houden. Zodat uw btw-aangifte in één keer goed is en u een naheffing of boete kunt voorkomen. Ook kunnen we de btw-aangifte volledig voor u verzorgen. We geven advies over uw vraag en kunnen daarnaast de volledige aangifte voor u oppakken.

Omzetbelasting

Omzetbelasting: het lijkt soms zo gemakkelijk, maar schijn bedriegt. De BTW is voor veel ondernemers een bijna ondoordringbaar doolhof van wetten, regels, voorschriften en uitzonderingen op de regels. Zie daar als ondernemer maar eens wijs uit te worden. Wat zijn de risico’s? Wat zijn de kansen? Hoe optimaliseert u uw BTW positie?

Verzorgen aangifte BTW

Als uitvloeisel van uw financiële administratie kunnen wij assisteren bij het doen van de BTW-aangifte. Wij kunnen u bijstaan bij het doen van de aangifte en adviseren u als u vragen heeft over de behandeling van bepaalde transacties en facturen. Voor een meer omvattend advies over de algehele BTW-positie van uw onderneming hebben wij de BTW-scan ontwikkeld.

BTW-scan

Als ondernemer wilt u weten of u risico’s loopt bij het nakomen van de BTW-verplichtingen, maar ook of er kansen zijn om BTW te besparen. Een onjuiste of onvolledige aangifte kan leiden tot een flinke naheffing en een pittige boete. Met behulp van de door Berghoef ontwikkelde BTW-scan kunt u uw BTW-positie optimaliseren en eventuele weeffouten eruit halen.

Aan de hand van een uitgebreide checklist nemen we met u of uw controller de administratie door.. Hierbij komen tal van zaken aan bod, zoals de toegepaste tarieven, internationale goederentransacties, huur en verhuur, onroerende zaken, buitenlandse BTW, oninbare vorderingen, de BTW en auto, maar ook de verstrekkingen aan werknemers en relaties en tal van andere regelingen. We brengen voor u de risico’s en kansen in beeld en u ontvangt een verslag van onze bevindingen. Aan de hand hiervan kunt u aan de slag of kunnen wij u nader adviseren over zaken die eventueel moeten worden aangepast.

Wij zijn graag uw financiële en fiscale sparringpartner

Bent u op zoek naar uw eigen bedrijfseconomische en fiscale sparringpartner, die u helpt de juiste keuzes voor uw onderneming te maken? Of wilt u uw jaarrekening, boekhouding en andere financiële verslagen of prognoses goed geregeld hebben? Wij denken graag met u mee om uw bedrijf verder te helpen.