Home » Belastingadvies » Loonbelasting

Loonbelasting

Als werkgever komt er rondom de loonbelasting veel op u af. Denk aan aansprakelijkheidsstellingen, zaken rondom sociale zekerheid en het pensioen. Werkt u met zzp’ers of flexwerkers? Dan werkt dit alles nog weer even anders. Laat ons uw loonbelasting verzorgen, zodat u zeker weet dat alles goed gebeurt, dat u voor fiscaal aantrekkelijke opties kiest en dat u alle subsidies zo goed mogelijk benut. Daar helpen onze fiscalisten u met plezier bij op weg.

Regelgeving loonbelasting en sociale zekerheid

Als werkgever heeft u in toenemende mate te maken met steeds meer regels voor de loonbelasting, sociale zekerheid, sectorindeling en aansprakelijkstellingen. Bedrijven die ook buiten Nederland actief zijn, zijn nog eens aan extra wet- en regelgeving onderworpen. Ook het inhuren van flexwerkers en het uitbesteden van werk aan zzp’ers (de wet DBA) brengen extra risico’s met zich mee. Mede vanwege de afgeschafte VAR-verklaring en de Wet aanpak schijnconstructies (WAS) loopt u als opdrachtgever meer risico’s op boetes en naheffingen.

Persoonlijk advies

Wij kunnen u bijstaan bij alle aspecten van verloning, loonbelasting en sociale zekerheid, waarbij wij u bijvoorbeeld kunnen helpen bij het antwoord op de volgende vragen:

  • benut ik alle loonkostensubsidies?
  • is mijn werkkostenregeling (WKR) toepassing gunstig of zijn er aanpassingen nodig?
  • is mijn bedrijf wel in de juiste sector ingedeeld?
  • kloppen mijn (inter)nationale verloningen?
  • hoe ga ik om met een boekenonderzoek/discussie met de Belastingdienst?

Wij zijn graag uw financiële en fiscale sparringpartner

Bent u op zoek naar uw eigen bedrijfseconomische en fiscale sparringpartner, die u helpt de juiste keuzes voor uw onderneming te maken? Of wilt u uw jaarrekening, boekhouding en andere financiële verslagen of prognoses goed geregeld hebben? Wij denken graag met u mee om uw bedrijf verder te helpen.